Jedzenie zup jest pierwszym krokiem do zdrowych nawyków żywieniowych.
Odpowiednio przygotowane zupy zbożowo - warzywne dostarczają nam wszystkiego co trzeba,
są bogate w błonnik, związki mineralne, np. duże ilości potasu, beta karoten.
Długo gotowane z dodatkiem odpowiednich przypraw zupy doskonale rozgrzewają
zapobiegając infekcjom szczególnie zimową porą.
Na warsztacie poznacie tajniki gotowania zdrowych, rozgrzewających zup i warzywnych gulaszy,
które odpowiednio skomponowane doskonale odżywią i wzmocnią organizm.
Przygotujemy m.in:
- rozgrzewającą i dodająca energii zupę mocy
- zupę z czerwonej cebuli z winem i rozmarynem
- zupę porowo - ziemniaczaną z tymiankiem
- zimową zupę minestrone
- krem z batatów i pasternaku
- gęsty i pożywny gulasz "trzy strączki"
i inne;
Wszystkie dania będą wegetariańskie.
Warsztaty trwają około 3- 4 godzin zegarowych. Na czas warsztatów zapewniamy Ci deskę, nóż i wszystko czego potrzebujesz do gotowania! Ciebie prosimy o przyjście w dobrym humorze i wygodnych butach
Prowadząca EDYTA ŻUK KEMPA
Wegetarianka, entuzjastka zdrowego odżywiania wg zasad Tradycyjnej Medycyny Chińskiej,Proszę czekać